Anne1985.reismee.nl

trabajo con ninos e ninas

Que Tal? Hier alles goed! Gisteravond ben ik terug gekomen van Tikal. Vrijdagnacht werd ik om 4 uur opgehaald..nu ik inmiddels uit mn jetlag ben, was dat erg vroeg!We zijn met een busje naar Guatemala City aeroporto gebracht en vanuit daar naar Flores. Flores ligt ten noorden van Guatemala nabij de grens van Mexico en Belize. Het vliegtuig was klein en gehorig.Maar gelukkig duurde deze vlucht maar 50 minuten. Aangekomen in Flores werden we opgehaald door personeel van het hotel. Vanuit Flores was het nog een uur en 15 miuten rijden..We reden door het landschap van Guatemala en letterlijk...je weet niet wat je ziet Het deed me wel goed dat de paarden (op straat, nabij huizen etc..) er beter uitzagen dan in Antigua, waar ze voor een koets lopen. Varkens, honden, kippen en ander gevogelte liep overal. Mensen leven letterlijk op straat of in een hutje. Het gebied waar we doorheen reden heet El Peten.

Overal in Guatemala rijden complete families op motors zonder helm . Veel jonge jongens krijgen een ongeluk. De medische zorg is hier niet zo goed dus hun wonden worden niet goed verzorgd waardoor ze uiteindelijk een been (of twee) amputeren. Ik zag een paar van die jongens in het ziekenhuis waar ik vrijwilligerswerk voor doe. Het lijkt wel alsof mensen hier geen angst kennen..Ze nemen kleine kindjes, zelfs babys mee op hun motor. Kinderen hangen half uit autos of op schoot achter het stuur...

Terug naar Tikal..Bij aankomst hebben we ingecheckt in ons hotel. Het waren stenen (rood geverfde) gebouwen in the middle of nowhere.. Heel veel groen en mooie palmbomen. De tour door Tikal startte meteen. Tikal is de oudste stad van de mayas. Overal staan Tempels die bewoond werden 400 voor chr. en 1000 na chr. Het is enorm indrukwekkend. Bovenop Tempel IV (dit is de hoogste) hebben we genoten van een geweldig uitzicht. Het leek alsof dit niet realistisch was! We hebben aapjes gezien, racoons en een typisch beest van Gautemala waar ik de naam alweer van vergeten ben. Het lijkt op een kale cavia haha..Tegen de avond werden we opgehaald bij het hotel en zijn we naar een Canyon zipline station gereden. Ik heb hoogtevrees maar heb het overwonnen..Ik werd in een compleet harnas gehesen en met een ijzeren klip bevestigd aan een kabel. Vervolgens ga je van platform naar platform. Je vliegt als het ware door de lucht boven de jungle.. Echt te gek! Het was daarbij ook nog heel mooi weer dus we hebben de zon zien ondergaan. Smorgen heb ik met Isabelle bij het zwembad gelegen...joehoe!!Daar hadden we erg naar uitgekeken. Bij het zwembad kwam een hele aap familie voorbij inclusief babys!!Gisteravond om 10.30 uur was ik eindelijk thuis..1 nachtje in de jungle was genoeg..Het idee om zo afgezonderd te zijn van de buitenwereld benauwde me een beetje.

Ik ben net terug van mijn eerste vrijwilligersdag. Het is de bedoeling dat ik arriveer om 14.30 uur. Dan moeten we een voor een (sorry,ik vind de streepjesvoor dee niet op dit toetsenbord) de kindjes wakker maken..Dan hun haren kammen, hun gezicht wassen en hun armen en gezicht incremen. Vervolgens hun jas aan doen en al het speelgoed opruimen. Ze zijn erg schattig en nieuwsschierig. Ik heb alle troetels en potloden, gummen en vouwpapier aan ze gegeven.Ze waren er erg blij mee!!De opvang behoort tot het ziekenhuis maar is ergens anders in Antigua gelegen. Net als het ziekenhuis zijn zij afhankelijk van donaties. Alles is er oud en 100 keer gebruikt.

Mijn tweede week is aangebroken. Komend weekend ga ik naar Lago de Atitlan. Ik probeer voor die tijd nog wat fotos te uploaden maar krijg er weinig tijd voor.

@shar, mijn gastouders zien er exact uit zoals je je voorsteld haha..klein gedrongen en donker. Vooral Candalaria. Als ze op de stoel zit aan de tafel raken haar beentjes de grond niet eens. Hoop dat alles goed is bij jullie. Ik mis je erg, thx voor al je support lieve chickie.

@chick, wat goed dat je je beste spaans naar boven heb gehaald haha.. spannend je nieuwe huisje. Ik denk veel aan je en vind het jammer dat ik je niet mee kan helpen verhuizen enzo,dat weet je he!Ik probeer van ieder moment te genieten maar soms is het moeilijk. Ook al zit ik pas bijna op de helft het is erg overweldigend, een soort cultuurshock. Deze trip maakt me wijzer en laat me inzien hoe goed ik het thuis heb en hoe blij ik met jullie allemaal ben. Ik mis je ontzettend en kan niet wachten je weer te knuffelen. Hoop dat je mn smsje gehad hebt. HVJ xxx

chick

Chick!

Nu even een korte reactie wat te gek!! Ik kreeg je berichtje net pas..heb je mijne ook?? Ongelooflijk wat je allemaal gezien hebt..geen woorden voor!! Geniet geniet geniet !!Mis jou xxxxx

Cindy

Ben onder de indruk van je verhaal... Geniet van deze bijzondere ervaring.
dikke X

Soes

Hey missie,
TE GEK,bin ech benuut nao de foto's,films en anger dinger....

Ellen

Hallo daar!!
wat leuk om al die dingen te lezen!!Lijkt me zo'n andere wereld! Probeer er maar zo veel mogelijk van te genieten!
Hier alles normaal, we voeden thomas iedere week bij met avondeten haha!
Hou ons op de hoogte!
liefs Ellen

Michelle

Hey Ans!

Echt te gek wat je allemaal al gedaan hebt.
Woehaaa dat je in de jungle geslingerd hebt.
Het zal wel overweldigend Zijn hè om ib het ziekenhuis te werken? Ben blij als je terug bent en ik al je foto 's kan zien. Alweer een week om, tijd vliegt hè? Het is wel echt leuk om zo te lezen wat je allemaal gedaan hebt.

Dikke kus ook van bolletje

Sharon

Wat een geweldige verhalen en foto's!!! Je ziet er zo stoer uit! Hihi. Mijn chick in de jungle!! ;)
Ik vind het toch zo raar dat je zo ver van ons bent en dat 't nog even duurt voordat je weer hier bent. Alsof jij straks in een heel andere wereld bent geweest en wij hier maar doorsuffen... hihi ;)
Kan niet wachten om je verhalen life te horen!
Love you!
X

Nina

Heeyy Anne!!

Spannend wat je daar allemaal meemaakt!
Zo raar en oneerlijk, hoe anders het allemaal is aan de andere kant van de wereld.

Geniet van alles wat je meemaakt!

Xxxx Nina

Nina